ÅRETS
ROOKIE

MONICA JUSU BAH

Motivering

Med sin snabbhet och teknik tog denna 17-åring damallsvenskan med storm. Med 17 framträdanden i högsta serien och en given plats i flicklandslaget är förväntningarna på denna supertalang skyhöga.

ÅRETS
LEDARE

ALI HUSSEIN

Motivering

Ali har ett brinnande engagemang och fotbollsintresse som smittar av sig på både spelargruppen och hans tränarkollegor. Med sitt pedagogiska ledarskap lyckas Ali utveckla spelarna både individuellt och i grupp vilket gav fina resultat under 2020. En stor del av de sportsliga framgångarna kan förklaras med hur viktigt det är för Ali att gruppen mår bra, trivs tillsammans och är trygga med varandra. Ali lägger stor vikt vid spelarnas välmående utanför planen och får alla att känna sig uppskattade och som en del av gruppen. Alis ledarskap präglas av strävan efter ständig utveckling och han har en hög ambitionsnivå i sin roll som fotbollstränare vilket gör framtidsutsikterna väldigt intressanta.

ÅRETS
UNGDOMSFÖRENING

STÖCKE IF

Motivering

Stöcke IF är en förening präglad av högt engagemang och stort fokus på utveckling. Föreningen har under längre tid satsat på värdegrundsfrågor och utbildning av ledare, vilket resulterat i en trygg och utvecklande förening där barn och unga trivs och stannar kvar. Föreningen har dessutom del i det nya allaktivitetshus som genom ett föreningssamarbete byggs i Stöcke, Mötesplats Stöcke. Den nya mötesplatsen ska ytterligare stimulera till att utveckla rörelsefärdigheter, självförtroende och motivation att röra på sig, hos både unga och äldre. Stöcke IF är en viktig förening på en ort som satsar stort för framtiden!

ÅRETS
IDROTTSKVINNA

TOVE LUNDBERG

Motivering

Med ett SM-guld runt sin hals för andra året i rad och en landslagsplats som belöning knockade Tove konkurrenterna som Umeås bästa idrottskvinna.

ÅRETS
PRESTATION

SÄVAR IK

Motivering

Priset går till en förening som på ett exemplariskt sätt anpassat sin verksamhet under pandemin. Med en stor uppfinnesrikedom och ett engagemang från hela samhället har de tillsammans aktiverat både unga som gamla under året.

ÅRETS
IDROTTSMAN

DAVID ÅHMAN

Motivering

Tillsammans med sin partner Jonathan Hellvig stod David för en historisk prestation när de som första svenska par någonsin vann en World Tour-tävling i beachvolley.

ÅRETS
LAG

Team Viktor & Wilma Edlund

Motivering

Viktor & Wilma har återigen dansat sig in i Umeåbornas hjärtan. Bugg, Swing, Lindy Hop eller Boogie Woogie verkar inte spela någon roll. Tillsammans har de otaliga topp-placeringar internationellt och nationellt både live och online under 2020.