En härlig trend har fått fotfäste i hela Sverige. Folk spelar padel som aldrig förr. Det är en relativt ny sport här, även den liknar på andra sätt att spela boll. Under pandemin var det viktigt med träning där du inte hade så nära kontakt med andra människor. Då var det bra med tennis, golf och padel, där du inte är ensam men ändå skyddad.

Och den här trenden håller i sig, växer för varje dag och har lett till bättre motion för bra många människor. Det är viktigt att röra på sig, och med padel får du verkligen svettas. Men det är ju helt upp till dig, du kan med fördel spela på olika nivåer. Vad som är viktigt är att känna till reglerna och ha bra utrustning. Resten lär du dig med tiden.

Du förtjänar att motionera

Det är en självklarhet att alla ska ha tillgång till olika former av sport. Många skolor satsar på att eleverna ska få ha fysisk aktivitet. Även i kommunerna så riktar de sig ofta till de unga för att få igång dem så tidigt som möjligt. Men det är alltid möjligt att organisera sig på egen hand. Skaffa en padel och sköna kläder, och bara boka in en tid. Oncourt står för kvalitet.

Du kan göra mycket med din fritid, och träning är alltid bra att programmera in. Se vad som finns i din närhet. Eftersom det fortfarande byggs ganska mycket är chansen stor att du hittar något som passar dig. Härligt med ny padelhall. Motion, och speciellt padel, är också något som du kan göra tillsammans med familj och vänner. Ett trevligt sätt att umgås på.

Padelns rika historia

Redan på 1920-talet så spelade de rika padel, på de brittiska kryssningsfartygen. Men först på 1960-talet började padel bli mer känt, och då av en mexikanare. Det var inte förrän 1974 dock som de fastställde de regler för padel som gäller än idag. Därför kan du säga att padel är en relativt ny sak. Zlatan hakar på trenden med padel.

Men det spelar ingen roll hur gammal eller ung en sport är. Det viktiga är att du trivs med den, och att du vill hålla ut med din träning. För även om alla vet hur viktigt det är med motion så är det inte alltid så enkelt att få det gjort. Därför bör du leta efter ett sätt att träna på som du tycker om.

Om du inte provat på padel är det verkligen hög tid. Du kanske kommer att älska det, som så många andra personer har upptäckt. Det är lätt att lära sig, men du har ändå utrymme för att bli snabbare och bättre. Framför allt så mår du bra av att röra på dig, både fysiskt och mentalt.