De flesta tidningar har en bilaga bara för sport. Det är en viktig del av folks liv och de vill gärna följa med i vad som händer. Alla har sin egen favoritsport, men många tycker också om att se på lite olika. I tillägg är det vanligt att själv spela eller delta i någon form av idrott. Det är bra även för sinnet, som trivs när du rör på dig.

Så sport är något som intresserar många, och därför är det inte så konstigt om även de sociala medierna är involverade. Det är ju trots allt här som det mesta sker. Men ibland kan det gå till överdrift och en del anklagar idrottsmän för att utnyttja det till sin fördel. Här är meningarna delade, men det är alltid kul att se vad som händer.

En sport för alla

Det kommer kanske inte som en överraskning att höra att Sverige är ett av de främsta länderna för sport i Europa. Överallt ser du nya banor som anläggs och det är få som aldrig provat på ett parti golf. Samtidigt är det ofta i nyheterna, när proffsen spelar. Eller bråkar som det också händer ibland. Läs mer om greenfeemedlemskap i Göteborg.

Om du vill spela själv är det en del saker att tänka på. För golfbanorna kräver att du kan dina saker. I alla fall grunderna måste du ha klart för dig innan du ger dig ut och spelar. Vilket i och för sig är en bra sak, för då kan du också ha det mycket roligare. Det finns flera vackra banor runt om i landet, av varierande svårighetsgrad. Du kan bland annat spela i Göteborg eller i Stockholm.

Sportens förhållande till internet

Nu behöver du inte missa någonting inom sportens värld. Det räcker med att du har en uppkoppling så kan du streama från när och fjärran. Och även läsa om matcher, nyheter och annat som har att göra med din favoritsport. Bland annat kan du läsa om golfklubbor som är för stora. Golfare måste begränsa sina slag. Utvecklingen går framåt, men det är inte alltid det fungerar så bra.

Men internet är ju också de sociala nätverken. Och här är det mycket som händer inom idrotten. Du kan läsa om meningsutbyten, vem som byter klubb och bakgrunden till vissa spelare. Expressen tar upp frågan hur sociala medier påverkar golfen. Det är inte alla som tycker det är så bra med den starka kopplingen mellan internet och sport. De anser att det tar bort en del från själva idrotten. Uppenbarligen är det inte alla som håller med om det.

Golf är en framtidssport

Oavsett vad de gör på de sociala nätverken så fortsätter golf att vara populärt. Du kan öva även på vintern, det finns riktigt bra inomhushallar på sina ställen. Men det roligaste är ändå att ta en rund på någon fint belägen bana. Gärna i sällskap av någon du trivs med. Socialt umgänge och motion är en perfekt kombination, som golfen kan ge dig varje gång.